چرا شرکت های پخش مواد غذایی بهترین گزینه برای سوپرمارکت ها می باشند؟
پخش مواد غذایی، فرایندی است که طی آن محصولات از تولیدکنندگان جمع آوری شده و پس از طی کردن مسیرهای مشخص به دست مصرف کنندگان خواهد رسید. البته منظور ما از مواد غذایی تنها خوراکی ها نمی باشند، بلکه تمام مواردی که جهت مصرف غذا مورد استفاده قرار می گیرند. سیستم پخش از استانداردهای مخصوص به خود برخوردار بوده و از اصول مشخصی پیروی می کند.
امروزه، بیشترین وظیفه تولیدکنندگان در تولید محصولات غذایی می باشد. به همین خاطر انرژی کمتری را جهت رساندن کالاهای خود به سوپرمارکت ها یا خرده فروشان صرف می کنند. در این بین، شرکت های پخش مواد غذایی (عمده فروشان) به عنوان واسطه نقش مهمی را در این رابطه بر عهده خواهند داشت. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات سودمندی را درباره روند پخش مویرگی محصولات غذایی و نقش خرده فروشان در این زنجیره را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
آشنایی با انواع سیستم های پخش مواد غذایی
امروزه، دو نوع سیستم توزیع و پخش جهت تسهیل فعالیت شرکت های تولید کننده مواد غذایی وجود دارد. پخش کلاسیک، یکی از این سیستم ها به شمار می رود. یک نوع دیگر از این سیستم، پخش مویرگی بوده که قصد داریم به ویژگی های هر کدام از آنها اشاره نماییم.
سیستم پخش کلاسیک مواد غذایی
در این سیستم، عمده فروشان نقش اصلی را جهت خرید کالا از تولیدکنندگان و رساندن آنها به خرده فروشان مواد غذایی بر عهده دارند. عمده فروشان مواد غذایی را می توان آن دسته از تاجرانی دانست که کالاهای خود را در اختیار سایر کسب و کارها قرار داده و از طریق فروش آنها به درآمد می رسند. در این بین، هر کسب و کاری می تواند به فروش مواد غذایی خود به صورت عمده بپردازد. به عنوان مثال، یک تولیدکننده یا حتی فروشگاه های مواد غذایی در قالب صنعتی می توانند محصولات خود را به خرده فروشان مواد غذایی بفروشند.
مزایا و معایب سیستم پخش کلاسیک
- پایین بودن هزینه های توزیع و پخش
- کاهش قیمت تمام شده کالا
- ناتوانی شرکت های تولیدکننده بر نحوه پخش کالا در کل بازار و خرده فروشی ها
سیستم پخش مویرگی
سیستم پخش مویرگی، روشی مدرن بوده که در مقایسه با سیستم پخش کلاسیک از ویژگی های مخصوص به خود برخوردار می باشد. در این سیستم، پخش مواد غذایی بدون هیچگونه واسطه ای انجام می شود. محصولات غذایی در سریع ترین زمان ممکن به دست مصرف کننده خواهد رسید. استفاده از سیستم پخش مویرگی برای تولیدکنندگان بسیار مقرون به صرفه می باشد.
ویژگی های سیستم پخش مویرگی مواد غذایی
- حذف واسطه های زیاد در بازار
- کمتر شدن رابطه بین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان
- کاهش قیمت تمام شده کالا
- فراهم شدن شرایط مناسب جهت ایجاد پوشش بیشتر در بازار
- باقی ماندن تولیدکنندگان مواد غذایی در بازار رقابتی با استفاده از سیستم پخش و توزیع مویرگی کالا
مزایای همکاری خرده فروشان با شرکت های پخش مواد غذایی
شرکت ها جهت پخش محصولات غذایی خود در بازار نیازمند به استفاده از سیستم پخش و توزیع مویرگی می باشد. با استفاده از این سیستم، محصولات مواد غذایی پس از طی نمودن کانال های توزیع با قیمت تمام شده کمتری در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرند. تمام فرایند مربوط به خرید، انبار کردن، تحویل یا فروش کالاها به سوپر مارکت ها از طریق شرکت های پخش توزیع مویرگی انجام می شود.
در شرکت های مویرگی توزیع محصولات شامل دو نوع کانال توزیع مستقیم و غیر مستقیم می باشد. محصولات غذایی در سیستم توزیع کانال مستقیم بدون هیچ گونه واسطه به دست مصرف کنندگان می رسد. در سیستم توزیع کانال غیر مستقیم، واسطه های مختلفی وجود داشته که محصولات غذایی از طریق آنها به دست مصرف کننده خواهد رسید.
دلایل مختلفی وجود داشته که بهتر است خرده فروشان جهت تهیه محصولات مورد نیاز خود با شرکت های مویرگی همکاری کنند. از جمله مهمترین مزایای این شرکت ها و همکاری خرده فروشان با آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود
- ارتباط مستقیم با مشتریان و خرده فروشی های مواد غذایی
- دستیابی به اطلاعات دقیق و جامع از بازار مواد غذایی
- فراهم شدن بستر مناسب جهت حضور طولانی مدت در بازار
- کاهش نگرانی در مورد رقابت با سایر خرده فروشان مواد غذایی
- کاهش نگرانی جهت از دست دادن مشتریان
- امکان مدیریت بهتر برنامه های انبارگردانی
- ایجاد شرایط مناسب جهت حمایت از خرده فروشان
- ارسال سریع و به موقع محصولات غذایی به مشتری
- و…
مهم ترین شاخصه های یک شرکت پخش مواد غذایی معتبر چیست؟
در صورت انجام دادن اصولی وظایف از سوی شرکت های مذکور، فرایند توزیع محصولات به مشتریان آسان تر انجام می شود. به همین خاطر، یک شرکت پخش کننده مواد غذایی معتبر باید در این رابطه برنامه ریزی های خاص خود را داشته باشد. از جمله مهمترین ویژگی های یک شرکت پخش کننده می توان به موارد زیر اشاره نمود.
تسهیل فعالیت انواع شرکت های تامین کننده در قسمت بازاریابی: شرکت های پخش کننده با بررسی دقیق بازار می توانند اطلاعات جامع و دقیقی را در مورد قیمت رقبا، هزینه برنامه های مختلف، تولید محصولات جدید از سوی رقبا را در اختیار شرکت های تامین کننده قرار دهند.
ارائه نظرات مصرف کنندگان در مورد محصولات: عملکرد مناسب این شرکت ها بر نظرات مثبت مصرف کنندگان بسیار تاثیرگذار می باشد. زیرا آگاهی درباره نظرات مصرف کنندگان می تواند باعث بهبود کیفیت محصولات از سوی شرکت های تامین کننده باشد.
افزایش سود شرکت تولید کننده: در صورت عملکرد بهینه شرکت های توزیع و پخش محصولات غذایی، امکان افزایش سود زیادی وجود خواهد داشت. زیرا عملکرد مثبت شرکت های پخش کننده تاثیر زیادی بر سودآوری و اعتبار شرکت های تامین کننده می گذارد.
نتیجه گیری
امروزه، شرکت های متعددی در بازار مواد غذایی مشغول به فعالیت می باشند که قابلیت توزیع بی عیب و نقص برای آنها به یک مزیت رقابتی تبدیل شده است. هر شرکت توزیع کننده مواد غذایی به منظور افزایش سودآوری و وسیع تر کردن فعالیت های خود نیازمند استفاده از یک روش مناسب توزیع می باشد. در این مقاله قصد بر آن بود تا اطلاعات مفیدی در مورد کانال های توزیع مویرگی، ویژگی ها و دلایل همکاری خرده فروشان با شرکت های پخش مواد غذایی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
بازگشت به صفحه اصلی