حسابداری سوپر مارکت چیست؟
از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروزه مورد توجه اکثر صاحبان کسب و کار قرار گرفته است. حسابداری تنها شامل وظایفی از جمله انجام محاسبات حاصل از سود و فروش نمی شود. این علم شامل وظایف گسترده تری در حیطه کسب و کار می باشد.
امروزه، تمام سوپرمارکت ها و خرده فروشان مواد غذایی به منظور بهبود روند مدیریتی کسب و کار خود نیاز به استفاده از نرم افزارهای مختلف حسابداری دارند. در واقع، بدون استفاده از یک سیستم حسابداری یکپارچه نمی توان شاهد بهبود شرایط کسب و کار در یک فروشگاه بود.
بیش از 90 درصد سوپر مارکت های کوچک و بزرگ در کشور ما مجهز به سیستم حسابداری یکپارچه جهت مکانیزه کردن صندوق فروشگاهی خود هستند. با استفاده از نرم افزارهای حسابداری می توان به راحتی میزان سود و فروش یک فروشگاه مواد غذایی را به راحتی به دست آورد.
ضرورت استفاده از نرم افزار حسابداری در سوپرمارکت ها
با استفاده از نرم افزار حسابداری امکان حساب و کتاب و ردیابی معاملات برای مدیریت فروشگاه به راحتی امکان پذیر می شود. تمام این فرایند در سریع ترین زمان ممکن انجام خواهد شد. از آنجا که در گذشته تمام این فرایند به صورت دستی انجام می شد، امکان بروز خطا در محاسبه میزان فروش و سود وجود داشت.
آن چیزی که باعث می شود یک سوپرمارکت از مدیریت بهتری بر میزان فروش و درآمد خود برخوردار گردد، استفاده از سیستم های نرم افزاری است. دریافت سریع گزارش و تحلیل ها و ردیابی آسان معاملات از جمله مهمترین مزایای استفاده از نرم افزارهای حسابداری در فروشگاه ها و سوپر مارکت های مواد غذایی به شمار می روند.
با مزایای استفاده از حسابداری سوپرمارکت بیشتر آشنا شوید
مزایای استفاده از حسابداری سوپرمارکت آنقدر گسترده است که آموزش آن به تمام افرادی که در فروشگاه های مواد غذایی کار می کنند، پیشنهاد می شود. از جمله مهمترین مزایای استفاده از سیستم حسابداری در فروشگاه های مواد غذایی می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- ثبت و ضبط تمام فرایندها و گردش های مالی
- ارائه اطلاعات جامع به مدیریت جهت اندازه گیری سلامت مالی فروشگاه
- بررسی تمام تراکنش های مالی در فصول و ماه های مختلف
- پیش بینی اوضاع مالی در ماه های آینده
- افزایش سرعت کاری در فعالیت های روزمره فروشگاهی
- افزایش چشمگیر بهره وری کارکنان
- خودکارسازی تمام وظایف فروشگاهی
- امنیت فوق العاده نرم افزارهای حسابداری جهت ذخیره فایل ها و اطلاعات ضروری فروشگاه
- پیدا کردن نقاط قوت و ضعف و سرمایه گذاری بر روی محصولات پرفروش
آموزش حسابداری سوپرمارکت تخصصی
نرم افزارهای حسابداری به دو دسته از افراد (حسابدارها و مدیران فروشگاه) کمک می کنند تا در مورد گردش های مالی و شرایط کلی کسب و کار، اطلاعات جامعی کسب نمایند. به همین خاطر نرم افزارهای حسابداری سوپرمارکت برای این دو گروه خاص طراحی می شوند. نرم افزارهای حسابداری فروشگاهی (صندوق های فروشگاهی) و نرم افزارهای حسابداری و مدیریت مالی پیشرفته از جمله این نرم افزارها به شمار می روند. آموزش هر کدام از این نرم افزارهای حسابداری فروشگاهی با توجه به ویژگی های خاص آنها متفاوت می باشد.
آموزش نرم افزار حسابداری صندوق فروشگاهی
هدف از طراحی نرم افزار حسابداری صندوق فروشگاهی، ثبت و پردازش اسناد مالی مختلف در یک کسب و کار می باشد. به همین خاطر نیاز است که در مورد تمام مفاهیم تخصصی که در رابطه با حسابداری سوپرمارکت وجود دارد، اطلاعات جامعی کسب نمود. طراحی نرم افزارهای حسابداری صندوق فروشگاهی به نحوی است که بتوان از طریق آنها تمام فعالیت های مرتبط با امور مالی و منابع انسانی را به شکل قابل قبول انجام داد. از جمله مهمترین آموزش هایی که در رابطه با نرم افزار حسابداری فروشگاهی وجود دارد، می توان به موارد زیر اشاره نمود.
آموزش ثبت کالا و موجودی انبار
یکی از مهمترین آموزش ها در رابطه با نرم افزار حسابداری سوپرمارکت، آموزش ثبت کالا و موجودی انبار می باشد. برخی نرم افزارهای حسابداری تنها از یک جدول ساده جهت ثبت ویژگی های کالا برخوردار می باشند. برخی نرم افزارهای دیگر از قابلیت های پیشرفته تری جهت ثبت جزئیات دقیق کالا برخوردار هستند. با قابلیت تعریف چندین انبار در این گونه نرم افزارها می توان ثبت و پردازش انواع کالاها را به راحتی انجام داد.
آموزش فرآیند فروش و ثبت اطلاعات فاکتور
اگر یک نرم افزار حسابداری حرفه ای فروشگاهی برای کسب و کار خود طراحی کرده باشید، فرایند فروش و ثبت اطلاعات فاکتور در سیستم به صورت یکپارچه انجام می شود. با ثبت ویژگی های کالا در نرم افزار می توان عملیات مربوط به فروش و دریافت رسید را به طور همزمان انجام داد. مدیران با استفاده از نرم افزارهای حسابداری پیشرفته می توانند اطلاعات بسیار جامعی در مورد میزان فروش و سود فروشگاه کسب نمایند.
قابلیت یکپارچه سازی نرم افزار حسابداری با سایر دستگاه های فروش
هماهنگی اطلاعات با سایر دستگاه های فروش از جمله مهمترین ویژگی های یک نرم افزار حرفه ای حسابداری به شمار می رود. یکپارچه سازی نرم افزاری و یکپارچه سازی اطلاعات در واقع مهمترین ویژگی های حسابداری سوپرمارکت بوده که امکان انجام فرایند فروش را تسهیل می کنند. سیستم حسابداری حرفه ای از قابلیت نصب انواع دستگاه های فروش نظیر: پرینتر، بارکد خوان، اسکنر و… در داخل نرم افزار جهت انجام فرایند فروش برخوردار هستند.
آموزش بخش بدهکار و بستانکار
در نرم افزارهای حسابداری سوپرمارکت فهرستی به نام بدهکار و بستانکار وجود دارد. این بخش از پرداخت ها بیشتر به شرکا و افراد طرف حساب تجاری مربوط می شود. آموزش این بخش از نرم افزار حسابداری برای کسب و کارها و فروشگاه های مختلف از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. در واقع این بخش از نرم افزار به عملیات پرداخت و دریافت و مهلت زمانی آنها بستگی دارد.
کلام آخر
سوپرمارکت ها و فروشگاه های مواد غذایی جهت صدور فاکتور به هنگام فروش محصولات خود به مشتری، نیازمند استفاده از نرم افزارهای حسابداری هستند. امروزه تمام فرایندهای خرید و فروش در فروشگاه های مواد غذایی با استفاده از سیستم حسابداری یکپارچه صورت می پذیرد. نرم افزار حسابداری فروشگاهی برای دو گروه مدیریت و حسابداران از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. در این مقاله سعی نمودیم تا شما عزیزان را با تفاوت نرم افزارهای حسابداری صندوق فروشگاهی و مدیریت مالی پیشرفته آشنا نماییم. با آموزش اصولی نرم افزارهای حسابداری می توان اطلاعات کافی در مورد میزان فروش و شرایط یک کسب و کار کسب نمود.
بازگشت به صفحه اصلی